У пожежах загинули люди

Здається, тільки-но почалася осінь, а пожежники б’ють на сполох: з початку вересня у нашій області виникло вже 185 пожеж. Причому в них загинули чотири людини, серед яких двоє дітей.

За словами начальника сектора зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС Хмельниччини Олександра Гулька, найбільша кількість пожеж, а саме 119, сталася в екосистемах. 25 випадків пожежі на відкритій території зафіксовано в Шепетівському районі, 55 — у Хмельницькому, і ще 39 — у Кам’янець-Подільському.

38 пожеж виникло у житловому секторі. “У пожежах загинули чотири людини, троє людей отримали травми. Найпоширеніша причина пожежі — необережне поводження з вогнем”, — каже посадовець.

Найрезонанснішою стала пожежа у селі Купіль Війтовецької тергромади Хмельницького району 9 вересня. Під час гасіння пожежі у житловому будинку працівники ДСНС виявили тіла двох дітей 2016 та 2019 р.н. Попередня причина пожежі — коротке замикання електромережі. Розслідування обставин події проводять правоохоронні органи. У поліції повідомили, що подія сталася о 23.00.

В будинку замкнула електропроводка, в результаті чого виникло сильне задимлення. Брати надихалися чадним газом і померли під час надання їм медичної допомоги”, — кажуть правоохоронці.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України. Крім того, окремо буде надана правова оцінка діям матері щодо виконання нею обов’язків по догляду за малолітніми дітьми.

Жанна Бойчук

Back to top button