У розкладі — концерти й майстерки

У Хмельницькій громаді понад місяць триває творчий проєкт, ініційований управлінням культури та туризму міської ради “День закладу культури в старостинських округах”. Його мета: долучити до занять у гуртках, студіях, мистецьких школах юнь із сіл старостинських округів.

А для юних виконавців з міських мистецьких закладів творчі виїзди у села — це можливість продемонструвати свої знання, отримані під час навчання та попрацювати на публіку. Про це повідомив начальник управління культури та туризму міської ради Артем Ромасюков. Для сільських дітлахів влаштовують концерти, художні виставки та проводять майстер-класи.

Днями учні театрального класу Олени Савченко Хмельницької школи мистецтв показали для юних жителів села Пирогівці виставу-казку “Операція Сир”, яка нагадала про такі людські риси, як Добро і Зло , справжня Дружба та Взаємодопомога. Глядачі, а це вихованці шкільного табору та юні мешканці села, подарували акторам гучні оплески.

А в Іванковецькій філії Центру культури і дозвілля села Олешин програму з творів українських та зарубіжних композиторів презентувала Хмельницька школа мистецтв “Озерна”. Всі охочі навчались у майстер-класі з кераміки “Літечко, привіт”, який провела викладач школи Наталія Філіпович.

Також виступили юні митці з школи “Озерна” у Бахматовецькій філії Центру культури і дозвілля села Пирогівці. У Бахматівці завітали учні і викладачі школи іконопису “Нікош”. Там охочі мали змогу взяти участь у майстер-класі “Органайзер”, який провели викладачі школи іконопису “Нікош” Юлія Неліна, Святослав та Вікторія Терлецькі. Також присутнім представили виставку ікон.

Усі заходи пройшли у надзвичайно теплій атмосфері, адже мистецтво об’єднує людей добром.

Вікторія Катрич

Back to top button