У школах Хмельницького ймовірно буде змішана форма навчання та двозмінка, але ще вивчають думку батьків

У Хмельницькій міськраді відбулася чергова пряма телефонна лінія «Міська влада відповідає». Цього разу на телефонні звернення хмельничан відповідав заступник міського голови Михайло Кривак. Серед звернень хмельничан найбільше було запитань щодо початку навчального року, діяльності  галузі освіти, зокрема роботи закладів дошкільної освіти та організації освітнього процесу у навчальних закладах громади, повідомили у міськраді.

«Ми на місцевому рівні готуємося до початку нового навчального року. Єдиного підходу до всіх закладів освіти немає, бо умови у них дуже відрізняються. Рішення щодо навчального процесу буде прийматися пізніше, з урахуванням багатьох факторів», – розповів заступник міського голови, куратор галузі освіти Михайло Кривак. –  Ми створюємо умови, ремонтуємо приміщення, приводимо до ладу укриття, проте ситуація в закладах освіти дуже різна. По кожному закладу буде прийматися окреме рішення з урахуванням рекомендацій ДСНС та Департаменту освіти та науки міської ради. Наприклад, один заклад міг би працювати в очному форматі, бо створені всі належні умови, інший – за умови двозмінності, змішаного навчання, це тоді, коли укриття не здатне вмістити всіх учасників навчального процесу і обслуговуючий персонал. Крім того, є рекомендації мінімізувати кількість людей, які знаходяться у закладі одночасно. Для того будемо запроваджувати змінність навчання. Частина учнів приходитимуть на першу зміну, частина – на другу, решта, можливо, залишатимуться вдома, щоб приходити в інший день. Дистанційне навчання буде використовуватись разом з очним навчанням. Для вивчення думки хмельничан, батьків дітей, ми сьогодні запускаємо офіційне опитування щодо форм навчання і днями будемо мати інформацію в розрізі кожного навчального закладу».

Щодо закладів професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів, за словами заступника міського голови, є рекомендації МОН України розпочати навчальний рік з 15 серпня, аби ефективніше використати теплу пору року, навчатися у суботу, щоб під час опалювального сезону зробити тривалу перерву і зекономити енергоносії.

Нагадаємо, в  Хмельницькій міській територіальній громаді діють  49 шкіл та 51 заклад дошкільної освіти.

Вікторія Катрич.

 

Back to top button