«Вершина свободи»: в Хмельницькому відбулася масштабна велогонка вгору — кошти збирали на комплектуючі для дронів-камікадзе

Вперше такий велозаїзд відбувся в Хмельницькому в 2019 році. Тоді  кілька сотень учасників — дітей та дорослих бігли та їхали на велосипедах на швидкість вулицею Свободи, фінішувавши на її вершині. Власне  за  назвою  вулиці й назвали спортивний захід. Наразі такі змагання в Україні проводились вперше. Три роки поспіль  через карантинні заходи    та  повномасштабне вторгнення  росії в Україну,  вони не проводились. Цього року організатори, якими виступила Хмельницька міськрада та управління молоді та спорту, вирішили провести  велогонку. Втім, якщо  в 2019-ому  році  була грошова винагорода за перше місце, то цього року захід провели з   благодійною метою.  Адже в громаді триває збір  коштів на 1000  дронів-камікадзе для наших захисників.

Стартували велолюбителі  на перехресті вулиць Зарічанська та Свободи, а фінішували на перехресті вулиці Свободи та проспекту Миру.  Дистанція для дорослих   480 метрів. Для дітей, враховуючи вікові можливості, її  скоротили до 250 та 150 метрів.

За словами учасників, велогонка  догори  значно важча, ніж по прямій, і  навіть екстремальна, але сил додавала кінцева мета заходу, але  донатили не лише учасники велозаїзду, а й усі, хто спостерігав за  спортивними змаганнями.


Євген Ковтун

Back to top button