Ярмаркували, донатили і навчались бізнесу

Понад півсотні підприємців із західної та центральної України представили свою продукцію на крафтовому ярмарку “Курс на Незалежність” у парку ім. Франка в минулу суботу. Організатори — управління економіки, культури та туризму міської ради.

Ярмаркова акція вже стала традиційною в місті напередодні чергової річниці Незалежності держави. А в роки повномасштабного вторгнення ця подія набула виразнішого сенсу: попри всі воєнні труднощі, економіка, підприємництво працюють, розвивають і пропагують українські бренди й традиції.

Для відвідувачів організатори підготували фуд-корт, дитячу зону, майстер-класи, розіграш смачних подарунків та дегустації. На локаціях майстер-класів охочі навчалися тонкощам флористики, гончарства, розмальовування шоперів, володінні робототехнікою. Обов’язкова умова участі у майстер-класах — донат. Збирали кошти для військовослужбовця Михайла, який отримав важкі поранення і нині потребує тривалого лікування. Кожен відвідувач ярмарку мав можливість підтримати українського воїна і таким чином подякувати за захист України.

Надія Білоус з Полонської громади, яка має сімейний бізнес, розповіла, що її доньки двічі отримали гранти на розвиток виробництва. “Торгуємо власне вирощеним насінням усіх овочів, у нас дуже багато сортів помідорів, перцю, баклажанів. Також привезли лавандову продукцію: гідролак, олію, смачні чаї”, — розповіла підприємиця. Вікторія Гребінна з Хмільницької громади на Вінниччині привезла хлібні та кондитерські вироби, каже, вже не вперше ярмаркує в Хмельницькому. “У нас технологія бельгійська, оскільки свекор пропрацював більше десяти років у Бельгії. Ми з сім’єю печемо та намагаємося все робити з любов’ю”.

За словами представниці команди організаторів Ірина Іванчик, на таких ярмарках крафтові виробники мають можливість і конкурентне середовище оцінити, і відчути власну спроможність, і перейняти досвід. “Для нас важливо показати, що українці — талановита нація, яка може робити якісний, цікавий, локалізований продукт. І наше завдання — підтримати крафтовиків, щоб у магазинах, на ринках споживачі шукати насамперед те, що вироблено в Україні”.

Також на ярмарку провели навчання для підприємців-учасників проєкту “Курс на Незалежність”.

Тетяна Руса

Back to top button