За один день хмельничани виготовили 300 окопних свічок для наших захисників

Свічкове виробництво з  бляшаних, картонних та воскових відходів  облаштували під відкритим небом  на території  Центру управління побутовими відходами.  А почалося все ще у жовтні   з ініціативи офісу  «Розумне довкілля. Хмельницький».  З тих пір окопні свічки для захисників виготовляють   кожної  п’ятниці та суботи. Матеріалів та сировини, кажуть волонтери, не бракує.

Волонтерська  ініціатива «Зігрій воїна!» моментально  пішла в народ, і незабаром містяни почали  приносити і до Центру управління відходами, і до відведених для цього у місті локацій необхідні  «деталі» для окопних  свічок. Це  металеві бляшанки з-під різних консервів, корму для тварин, кави і т. д. А також пресований картон, і недопалки воскових та парафінових свічок. До речі,    в одному з  храмів ПЦУ в Хмельницькому районі  зібрали два мішки воскових  недогарків, їх принесла до Центру  парафіянка.

«Ми розставили 12 локацій у місті, куди кожен охочий зміг здавати  здати бляшанки з-під їжі, головне, щоб вони були чисті, вимиті й сухі. Ці локації знаходяться майже в кожному мікрорайоні міста, зазвичай це школи, ЖКГ.  Їх повний перелік можна знайти у нас на Фейсбук-сторінці,  –  розповів керівник офісу «Розумне довкілля Хмельницький» Іван Підопригора. – Ми почали робити окопні свічки  не тому, що захотіли, ми консультувались з волонтерами. Це дійсно, для наших воїнів  корисна річ, бо можна швидко дістати, запалити, нагріти воду або розігріти їжу . Така свічка може горіти досить тривалий час. До прикладу, маленька банка з-під котячого корму горить півтори години. Воску та парафіну для виготовлення окопних свічок поки що достатньо, але продовжуємо  збирати основу – бляшанки».

Вікторія Катрич

 

Back to top button