Збір лідерів — цікаво, позитивно, інформативно

Черговий розширений збір лідерів ради Хмельницького міського учнівського самоврядування “Нова генерація міста” зібрав найактивніших підлітків освітніх закладів Хмельницької територіальної громади у затишній мистецькій залі Хмельницької обласної бібліотеки для молоді. Спілкувалися на тему: “Маніпуляція особистістю в підлітково-молодіжному середовищі”. Питання зачепило, зацікавило, змусило задуматися, адже маніпуляції на кожному кроці: маніпулюємо ми самі і маніпулюють нами.

Учасники говорили про розвиток критичного мислення, рефлексії та асертивності, про перенасичене інформацією середовище, про вміння працювати з інформацією… Адже за допомогою систем масової комунікації здійснюється економічна дезінформація, в суспільній свідомості поширюються споживчі моделі життя, і людині, що не вміє правильно оцінити і проаналізувати ситуацію, складніше прийняти рішення, відстояти власну позицію, взяти на себе відповідальність за отримані результати.

Відтак лідери з’ясували, що мислити критично не означає критикувати. А ще слухали, спілкувалися, грали, оцінювали, моделювали і відповідали на запитання, створили список своїх базових цінностей, сильних сторін і досягнень.

Було цікаво, позитивно та інформативно! Дякуємо творчому колективу бібліотеки за розуміння і співпрацю, а ще за чудову книжкову виставку, яка привернула увагу підлітків.

Ілона Дацькова, голова департаменту преси та інформації “Нової генерації міста

Back to top button