Знайти роботу чи розпочати власну справу — допомога ветеранам

Державна служба зайнятості пропонує ветеранам та членам їх сімей, людям з інвалідністю внаслідок війни послуги з працевлаштування. Зокрема, це індивідуальний супровід фахівців служби зайнятості; допомога у пошуку роботи, яка відповідає навичкам та досвіду; підбір вакансій з урахуванням потреб та можливостей; організація професійної підготовки безпосередньо на робочому місці; доступ до Єдиного порталу вакансій та Телеграм-каналу з актуальними вакансіями для самостійного пошуку роботи.

Крім того, колишні військовослужбовці можуть отримати статус безробітного в два способи: особисто, під час відвідування центру зайнятості або через портал Дія.

Служба зайнятості Хмельниччини пропонує професійне навчання за 95 робітничими професіями та понад 400 освітніми програмами або можливість отримати ваучер на навчання за однією зі 124 професій та спеціальностей, затверджених Мінекономіки (максимальна вартість ваучера 30 280 грн).

Грантові програми

Власна справа”: можливість отримати до 250 000 грн на створення або розвиток власного бізнесу;

Грант для ветеранів та членів їх сімей”: до 1 млн грн на створення або розвиток власного бізнесу.

Фінансова допомога

Допомога по безробіттю (розмір визначається індивідуально, але не може перевищувати 7100 грн на період дії воєнного стану). Виплата — не більше 90 календарних днів (для осіб передпенсійного віку — не більше 360 календарних днів).

Гаряча лінія Хмельницького обласного центру зайнятості: 093-027-05-11.

За інформацією Хмельницького ОЦЗ

Back to top button