Чергову перемогу з фестивалю у Греції привезли хмельницькі барабанщики

Ансамбль “Запальні ритми” (“Fire rhythms”) ВПУ №4 м. Хмельницького здобув ІІІ місце та кубок на XXVI Міжнародному фестивалі фольклорного танцю та музики “Neos Marmaras Cup 2024” у місті Неос Мармарас, Греція. Перемогу виборювали серед кращих виконавців з різних країн світу.  

Фестиваль проходив з 17 по 23 вересня, — розповідає керівниця ансамблю Ірина Браславець. — Це вже другий конкурс в Греції у якому брав участь ансамбль “Запальні ритми”. Цьогоріч ми презентували два номери: “З Україною в серці” та пісню “Браття” з репертуару Сергія Жадана, яку виконав юний вокаліст Ярослав Савчук під акомпанемент барабанних боїв.

Родзинкою номеру був “Танець з мечами” у виконанні Захара Лебедя. Особливо приємно бачити, як кавалькаду фестивалю очолили наші учні з українськими прапорами у руках та з бойовим барабанним боєм. Ми крокували грецьким містом Неос Мармарас і місцеві жителі з захопленням знімали нас на телефони та вітали оплесками! Українські прапори майоріли на фестивалі, нагадуючи європейцям, що війна не закінчилася, що Україна потребує підтримки, виборюючи свободу та незалежність кров’ю найкращих! Після фестивалю нас впізнавали на вулицях, підходили для спільного фото та дякували за яскравий виступ”.

Ірина Браславець, керівник гуртка

Back to top button