Меморіальна пам’ять про наших Героїв

У Хмельницькому професійному ліцеї відкрили меморіальні дошки героям російсько-української війни, випускникам навчального закладу В’ячеславу Назарову, Нікіті Баранову, Богдану Власюку, Віктору Здибелю, Андрію Гнатюку.

Хвилиною мовчання учасники зібрання згадали усіх героїв, які віддали свої життя задля незалежності і свободи нашої країни. В урочистому заході взяли участь родичі героїв, представники влади міста й області, учні та викладачі навчального закладу.

Дорогі рідні та близькі наших Героїв, коли ми в чині похорону молимося за воїнів, прощаємося та бажаємо вічної пам’яті, то маємо на увазі і ряд заходів, які не дозволять нам забути про подвиг кожного з загиблих воїнів. Як-от сьогодні, коли ми згадуємо наших Героїв. Меморіальні дошки — один із елементів пам’яті, яку ми зобов’язані зберегти. Щиро дякую батькам хлопців за те, що дали життя і виховали їх справжніми патріотами, небайдужими до майбутнього країни. Дякую викладацького складу, який долучився до виховання Героїв, був їх колегами. Ми не маємо права забути подвиг, який здійснили ці молоді люди. Вони мали прожити довге та щасливе життя, але зробили вибір патріотів, які у відчайдушній боротьбі нашої держави за незалежність стали на захист держави та віддали власні життя. Ми продовжуємо боротьбу, кожен на своєму місці, і продовжуємо пам’ятати кожного, хто поліг у цій боротьбі”, — зазначив заступник міського голови Михайло Кривак.

Дошки Героїв стали частиною музейної експозиції ліцею з історії та боротьби українського народу за незалежність. П’ятеро випускників-Героїв віднині — частина славетної історії українського народу та героїчної і жертовної воєнної юності.

Ольга Озерна

Back to top button