Мужність, біль і подвиг: у Хмельницькому просто неба розгорнуть фотовиставку, присвячену подіям і героїчним захисникам Маріуполя та «Азовсталі»

На Проскурівській  фотовиставку відкриють  у п’ятницю, 8 липня, о 16:00, біля кінотеатру Шевченка. Запропонована до огляду експозиція – частина європейського проєкту, у рамках  котрого  в  п’яти містах України та польському місті Краків відбудуться фотовиставки, присвячені героям, які обороняли  Маріуполь та «Азовсталь». Дві з них пройдуть на Хмельниччині – у Кам’янці-Подільському та в Хмельницькому.

«Виставки присвячені героїчній сторінці сучасної української визвольної війни – обороні Маріуполя та «Азовсталі». Вони охоплять найяскравіші кадри подій, зроблені самими захисниками»,  –  зазначають організатори. Ідея заходу – не лише вшанування українського подвигу, а й об’єднання, активність   нашого суспільства, адже учасником виставки може стати кожен, хто є свідком події і має світлини, що розповідають про героїчні дні оборони.

«Кожен охочий може приносити на виставки свої роботи, пов’язані з тематикою подій, що відбувалися на «Азовсталі», таким чином ви ще більше доповните експозиції»,  – в  кажуть організатори  акції.

Також фотовиставки відбудуться у Львові, Івано-Франківську та Тернополі. Організували їх за сприяння та підтримки Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Вікторія Катрич.

Back to top button