Офіційно: опалювальний сезон 2024/2025 розпочався

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин підписав 16 жовтня розпорядження про початок опалювального сезону 2024-2025 років. Через різке зниження середньодобової температури зовнішнього повітря міський голова зобов’язав департамент інфраструктури міста, міське комунальне підприємство “Хмельницьктеплокомуненерго” з 16 жовтня провести поетапне включення опалення житлових будинків міста, які отримують тепло централізовано, а їх понад 900.

Квартирно-експлуатаційному відділу міста Хмельницького, підприємствам та організаціям, на балансі яких знаходиться житловий фонд, також рекомендовано провести поетапне включення опалення житлових будинків міста, забезпечити цілодобово роботу обслуговуючого персоналу на період включення в роботу котелень і теплових мереж.

Сьогодні ми розпочали опалювальний сезон у Хмельницькому. У медичні заклади та дитячі садки тепло почали подавати ще в понеділок, 15-го, тепер — і для всіх інших споживачів, — коментує розпорядження Олександр Симчишин. — Це раніше, ніж зазвичай, але маємо значне зниження температури. Наразі жодних проблем з початком опалювального сезону не бачимо. Всі питання робочі поступово врегулюються. Це наслідок великої роботи тепловиків, яка починається наступного дня після завершення попереднього опалювального періоду. Маємо щодо цього чіткий план, інвестиційну програму, програму розвитку підприємства. Дякую колективу за роботу навіть в умовах гострої нестачі кадрів, бо майже 40 працівників теплопостачального підприємства мобілізовані!

Загалом підготовка до опалювального сезону обійшлася приблизно у 90 мільйонів гривень. За ці кошти вдалось встановити нові котли, модернізувати, відремонтувати вже наявні, відремонтувати когенераційні установки, замінити старі мережі тощо.

Хмельницьктеплокомуненерго” активно працює над тим, щоб мати генеративні можливості. Це твердопаливні котли, когенераційні установки. Найновіша установка — благодійна допомога від міжнародних партнерів — уже працює. Будемо виробляти понад 8 МВт власної електроенергії. Її достатньо для забезпечення роботи своїх котелень”.

Жанна Бойчук

Back to top button