Три мільйони на гранти з обороноздатності: проєкт працює

 

Під час чергової сесії Хмельницької міської ради 17 серпня депутати підтримали проєкт рішення щодо виділення 3 мільйонів гривень з бюджету громади на заходи, пов’язані із підвищенням обороноздатності країни. А вже 21 серпня відбулося чергове засідання комісії з відбору відповідних інноваційних проєктів.

Експерти, серед яких військові та технічні фахівці, представники міської ради розглянули нові проєкти з підтримки оборонки. Про це повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук. “Підтримано два проєкти на загальну суму близько 1,5 млн грн. З міркувань безпеки детальна інформація про проєкти та їх авторів не розголошується”, – йдеться у повідомленні у соцмережах.

Програму грантової підтримки інноваційних проєктів для підвищення обороноздатності України на 2024-2025 роки та Положення про надання грантової підтримки інноваційних проєктів для підвищення обороноздатності України депутати прийняли на 38-ій сесії Хмельницької міської ради 13.03. 2024 р. Зазначено, що відбір проєктів здійснюється спеціально створеною комісією у складі науково-технічних фахівців наукових, військових та інших установ, представників міської ради, депутатів. Грантова підтримка надається двома траншами після підписання договору.

Працювати на оборонку виявили бажання чимало представників бізнесу. У зв’язку з цим управління економіки міської ради щоденно приймає заявки та надає консультації щодо подання проєктів, зокрема за напрямом “Грантова підтримка розробок на виготовлення електронних компонентів, електронних приладів та інших механізмів для засобів протидії (оборони), по Програмі грантової підтримки інноваційних проєктів для підвищення обороноздатності України”.

Як зазначили у міській раді, участь у програмі можуть брати: фізичні особи; фізичні особи-підприємці; юридичні особи, зареєстровані у Хмельницькій міській територіальній громаді. Щоб подати проєкт потрібно надіслати повний пакет документів (копії) на електронну адресу управління економіки Хмельницької міської ради.

Вікторія Катрич

Back to top button