У Хмельницькому зі стіни слідчого ізолятора демонтували всі рекламні щити

Величезну стіну слідчого ізолятора, яка роками слугувала місцем для рекламних щитів, звільнили від усіх брандмауерів. Відтак ATL-маркетинг багатьох бізнесових структур, який відрізнявся низькою вартістю, але охоплював і водночас впливав на різні верстви населення, нарешті зазнав фіаско. А ось місто від цього лише виграло. Таке відчуття, що стіну звільнили від брудного одягу і вуличного простору  стало врази більше. І це  навіть попри те, що стіна стара і  має дещо сумний  вигляд. У соцмережах хмельничани навіть почали пропонувати  прикрасити її муралом. Щоправда навіть у голову не приходить який мурал можна створити на стіні, за якою знаходяться ізольовані за скоєння злочинів особи. Мабуть, все таки краще її відремонтувати. Власне, наприкінці березня на позачерговій сесії Хмельницької міської ради, коли начальник слідчого ізолятора пообіцяв, що реклами  на фасаді СІЗО з 1 липня цього року   не буде, Олександр Симчишин зробив акцент на тому, що місто готове підключитися до ремонту стіни установи, яка  подекуди має кладку 1839 року.

Про те, що стіна після демонтажу реклами виглядає малопривабливо, написав на своїй сторінці у фейсбук й  заступник  міського голови Микола Ваврищук. «Знаю, що стіна СІЗО виглядає далеко не ідеально, але точно набагато краще, ніж була. Подумаємо над тим, як покращити її вигляд», – прокоментував посадовець.

Водночас рекламні білборди прибрали з верхніх поверхів житлового будинку, розташованого майже навпроти  СІЗО. І це також плюс, адже  тривалий час цей мотлох псував фасад будівлі та й в цілому обличчя центру.

Нагадаємо,  в 2018 році Хмельницька міськрада  затвердила нові правила розміщення зовнішньої реклами та вивісок  і нині активно звільняє вулиці міста від зайвих конструкцій, які захаращують вулиці і фасади міста, псують вигляд будівель і зменшують візуальну привабливість Хмельницького. А в  2020 році  виконавчий комітет Хмельницької міськради атвердив «Дизайн-код вулиці Проскурівської», який передбачає реалізацію заходів із впорядкування розміщення вивісок, покращення естетичних якостей міського середовища, збереження автентичності історичного середовища та туристичної привабливості головної вулиці міста.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button