Хмельничани віддають раритети на благодійні аукціони

 У Хмельницькому все популярнішими стають аукціони, де на торги учасники виставляють цінні особисті речі: памятні футболки зіркових українських спортсменів, приватні колекцїї і т д. Усі зібрані кошти переможці аукціонів відразу перераховують на потреби Української армії.

Завершився благодійний онлайн-аукціон, який оголосила хмельницька бандуристка, фіналістка національного конкурсу Євробачення-2019 Марина Круть. Артистка виставила на торги аркуш поштових марок «Русскій воєнний корабль, іді…!», зазначивши, що виручені гроші вона витратить на амуніцію українським бійцям, яким нині допомагає. Лот стартував з ціною дві тисячі гривень й протягом доби інтернет-користувачі мали можливість зробити свої ставки.
«Інколи у мене опускаються руки. Сьогодні на свій страх і ризик замовила форми на сорок тисяч у Словаччині, не маючи цих грошей. Просто на сліпу віру. Але Бог цілує намір, а намір благий. Тому я плачу, коли дивлюся, як Бог мене веде. Як, наприклад, за годину ставки на марки піднялись до 10 тисяч», — писала Марина Круть, коли оголосила аукціон.

За пів доби ставка сягнула 38 тисяч гривень, а в результаті співачці вдалося заробити на відкритих торгах 51 тисячу гривень.

Додамо, марка з кораблем стала першою, яку випустила Укрпошта в умовах воєнного стану. Охочих її купити виявилося більше, ніж це дозволяє тираж марки.

Найпопулярнішими в місті стали благодійні онлайн-аукціони, де виставлялися, як лоти, футболки відомих спортсменів. Таких відбулося вже чотири. До речі, за ігрові футболки О. Шовковського, В. Косовського та О. Гусєва вторгували 70 тисяч гривень. Всі отримані від торгів кошти також передані на потреби військових. Про це повідомили в управління молоді та спорту Хмельницької міськради.

Рекордну суму — 100 тисяч гривень — зібрав на аукціоні раритетний лот із стартовою ціною в 1000 гривень, запропонований Хмельницьким міським головою Олександром Симчишиним: ігрова футболка зіркового Олександра Зінченка, яку спортсмен у свій час особисто подарував Симчишину. Олександр Зінченко український футболіст, півзахисник і лівий захисник англійського «Манчестер Сіті» та національної збірної України. Він є триразовим чемпіоном Англії, найкращим гравцем своєї команди у фінальному матчі Ліги Чемпіонів УЄФА 2020/21. На футболці також є автографи гравців збірної України.

Історія кожного благодійного аукціону — це історія людяності. Найзворушливішим лотом на аукціоні 19 квітня стала річ, запропонована хмельницькою родиною Ковалів. Їхня дворічна донечка Софійка бореться з рідкісною хворобою (спинально-м’язова атрофія). Попри те, що збір коштів для боротьби зі смертельною хворобою дитини ще триває, і кожна гривня для цієї сім’ї надзвичайно вагома, родина вирішила зробити свій внесок у перемогу України над ворогом, вивставивши на аукціон футболку українського футболіста, подаровану свого часу родині. Це футболка з номером «25» та особистим автографом українського футболіста, центрального захисника київського «Динамо» та збірної України Іллі Забарного. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту міської ради.

79-річний ветеран спорту, хмельничанин Володимир Копачинський, рекордсмен Книги Гіннеса, продав свою пам’ятну  медаль та сертифікати з фіксацією рекорду  в масовому, тривалому та одночасному піднятті гир трьома сотнями учасників змагань у 2013 році, щоб допомогти українським військовим. Нагороду купили за 28 тисяч гривень.

Тетяна Слободянюк.

Back to top button