Хмельницькі школи приймуть у новому навчальному році майже 4 тисячі першокласників-переселенців

Понад 1200  учнів з сімей переселенців нині навчаються онлайн у  школах Хмельницької територіальної громади.   Загалом  у місті  нині мешкає понад 36 тисяч вимушених переселенців з районів, які постраждали від бойових дій. Багатьом з них поки що небезпечно повертатися в рідні домівки. Очікується, що й поповнення до першого класу  хмельницьких закладів освіти на наступний навчальний рік також буде значним.

Прийом заяв  від батьків як хмельничан, так і переселенців,  на зарахування дітей до першого класу розпочинається з 2 травня і триватиме  до 31 травня включно.

Як розповіла виконувачка обов’язків директора департаменту освіти і науки міської ради Ольга Кшановська, у школи очікують прийняти майже  чотири тисячі потенційних першокласників. «Ми порахували випускників місцевих дошкільних закладів і розуміємо, що будуть також діти-переселенці. Навіть якщо цифра ця буде значно більшою, ми всім забезпечимо місця в школах нашої  громади. Будемо шукати можливі ресурси, аби всі діти першого вересня розпочали навчання»,  –  зазначає вона.  За словами чиновниці, коли очний формат навчання буде відновлений, ймовірно, що роботу деяких закладів через велику кількість учнів доведеться організувати у дві зміни. Першого червня будуть опубліковані списки зарахованих. Якщо у навчальному  закладі залишаються вільні місця, про це також буде відповідне оголошення.

Батькам необхідно  надати копію свідоцтва про народження дитини, а також  документи, які засвідчують, що вони є матір’ю, батьком, чи опікуном дитини. Крім того, потрібно подати документи про підтвердження місця проживання. Ті, хто мешкає не за офіційним місцем реєстрації проживання, повинні надати  навчальному закладу будь-який документ, який підтверджує їхнє місце проживання у місті. Це може бути довідка ОСББ, договір про оренду, акт від сусідів, які засвідчують, що вони проживають на тій, чи іншій території.

Цього року зарахування до перших класів буде проводитись і в очному, і в електронному форматах.  Як раніше зазначали в пресслужбі міської ради, документи можна надіслати факсом або електронною поштою на адресу школи.

Нагадаємо, це вже третє перенесення прийому заяв до першого класу. Традиційно, цей процес мав розпочинатись з 1 березня. Згодом, через  початок   російської збройної агресії росії, реєстрацію першокласників  перенесли на перше квітня.  Однак кількість вимушених  переселенців, які прибували протягом березня-квітня до Хмельницького, активно збільшувалась. Тепер прийом заяв остаточно стартує, і заклади освіти готуються до організації навчання усіх дітей, які поповнять школи територіальної громади.

Тетяна Руса.

 

Back to top button