Йому було лише 32: Хмельницький втратив ще одного Героя російсько-української війни

9 травня на сході України внаслідок артилерійського обстрілу загинув радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, голова правління ГО “Критична Маса Хмельницький” Віталій Поліщук. Про це повідомили на сайті Хмельницької міської ради.

Народився Віталій 21 січня 1990 року в Хмельницькому. Навчався в ЗОШ №12 та Хмельницькому національному університеті. У складі 106-ї окремої бригади Хмельницької територіальної оборони Віталій Поліщук із 24 лютого захищав Україну, пішов воювати добровольцем.

На сумну звістку про те, що загинув Віталій Поліщук, із щирим співчуттям і болем відгукнулися десятки хмельничан: колег, друзів, спортсменів.

Дорогий мій, улюблений Віталику, ти завжди будеш зі мною. Я завжди буду тебе пам’ятати і любити. Нехай тобі на тому світі буде краще. А я завжди буду твоєю улюбленою дружиною. Відпочивай з миром. Тепер ти мій Герой назавжди. Я продовжуватиму твоє діло, житиму тепер за двох!” — написала дружина Віталія Анастасія Ярова.

Друзі та колеги його називають щирим, чесним та професійним. Розповідають, що Віталій був патріотом і на поклик серця пішов захищати батьківщину від ворогів.


Нагадаємо, 5 травня в Хмельницькому попрощалися зі старшим сержантом, 38-річним Юрієм Костюченком. Він пішов на війну 25 лютого і захищав нашу державу в батальйоні територіальної оборони. Загинув Юрій Георгійович 28 квітня в Харківській області.

Друзі та бойові побратими розповідали, що він був щирий, відповідальний, уважний до інших. “Від початку ротації ми разом були на сході країни, боронили її безпосередньо в зоні бойових дій. Він був головним сержантом роти й завжди був на прямому зв’язку з особовим складом. Кому треба було допомогти, він завжди намагався і словом, і ділом допомагати. Коли я почув, що він загинув, це був шок”, — розповів про побратима Роман із позивним “Механік”. Вони разом проходили підготовку в Хмельницькому і разом пішли захищати країну.

Від Збройних сил України подяку матері за виховання сина висловив полковник Вадим Жураківський і наголосив, що усі ми зобов’язані пам’ятати про героїв, які віддав найцінніше — своє життя. “Наш обов’язок — пам’ятати і передавати молодшому поколінню історію наших героїв, підтримувати рідних і близьких”, — зазначив військовик. Юрія Костюченка, за бажанням мами, поховали на кладовищі у мікрорайоні Гречани.

Уже 28 героїв хмельничан від 24 лютого загинули в боях за Україну.

Слава Героям!

Back to top button