Нулі на табло: в Хмельницькому на АЗС немає бензину

24 лютого після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України  вітчизняний ринок нафтопродуктів через втрату імпорту вимушено перейшов на новий режим роботи. Відтак вже в перші дні одразу виник дефіцит пального і на АЗС шикувалися величезні черги. Пальне продавали з обмеженнями: до 20 літрів. Це було зумовлено ще й тим, що люди почали масово виїжджати автівками в безпечні регіони та за кордон. Ситуація за декілька тижнів стабілізувалася завдяки Кременчуцькому НПЗ та імпорту з країн Європейського Союзу, але окупанти почали наносити ракетні удари по нафтобазах і вдарили по останньому вітчизняному нафтопереробному заводу, який працював.

Зараз   на АЗС у  Хмельницькому, пального,зокрема бензину немає. Така ж ситуація і в інших містах України. За словами  міського голови Олександра Симчишина, ця ситуація впродовж найближчих кількох днів буде ще більше ускладнюватись.

“Нам треба, в першу чергу, забезпечити роботу комунальної галузі: сміттєвозів, комунальної техніки, громадського транспорту, щоб там не було збоїв. А збої вже є, тому що багато приватних перевізників змушені в чергах стояти за заправках. Надайте їм перевагу, хай вони швидше заправляться, бо це  – критична інфраструктура. Трошки треба потерпіти. Тому що ви бачите, скільки нафтобаз обстріляв ворог, і думаю, ви розумієте, що зараз триває ще багато польових робіт, і все треба туди. Плюс паливно-мастильні матеріали необхідні українському війську. Тому треба тут терпіти, як і в багатьох інших моментах. Бо там, на фронті вирішується доля України, наша з вами доля і доля наших дітей. Тому допомагаємо, працюємо, тримаємо стрій!“ – сказав Олександр Симчишин  у відеозверненні.

На разі міський голова  закликав хмельничан  без необхідності не користуватися власним автотранспортом, при можливості пересуватися пішки, велосипедами, громадським транспортом тощо. В першу чергу  пальним будуть забезпечуватися  військові, представники МНС, поліції, швидкої допомоги. Для цих категорій оператори триматимуть  недоторканний запас.

Back to top button