Перший рекрутинговий центр у Хмельницькому

Уже цього місяця у Хмельницькому запрацює перший рекрутинговий центр. Він знаходитиметься у приміщенні ЦНАПу на вулиці Соборній. Загалом в Україні таких центрів відкрили понад 20. Зазвичай вони розгортаються саме у ЦНАПах, оскільки це місце, де людям найкомфортніше отримати адміністративні послуги.

.

Фото ілюстративне

Рішення про створення Центру рекрутингу української армії та його фінансування прийняли на засіданні міськвиконкому в червні цього року.

Це спільний проєкт Хмельницької міської ради та Міністерства оборони України з метою залучення військовозобов’язаних громадян на добровільній основі стати на захист країни за фахом, який обере сам громадянин, — каже начальник управління адміністративних послуг міської ради Олексій Хохлов. — Основними завданнями Центру рекрутингу є надання консультацій щодо умов служби за контрактом, пошук вакансій за обраним військовим фахом”.

Центр рекрутингу української армії — пілотний проєкт Міністерства оборони України, покликаний побудувати прозору та ефективну модель залучення громадян на військову службу. Тут рекрутери надають інформацію щодо вакансій, а також супроводжують кандидата на шляху до призначення на посаду у військовому підрозділі.

Процес підготовки вже триває. Сподіваємося, що рекрутинговий центр дасть нам можливість проводити якіснішу роботу з людьми, які розуміють, що таке захист держави”, — наголошує міський голова Олександр Симчишин.

Центр призначений для надання інформаційно-консультативних послуг громадянам, які виявили бажання долучитися до Сил оборони. У Міністерстві оборони наголошують, що тут не вручатимуть повістки, а забезпечуватимуть можливість обрати посаду за фахом та військову частину.

Back to top button