Третій політ “Чайки”

У позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку “Чайка” ХМР розпочалась третя табірна зміна, яка, як і дві попередні, зібрала на оздоровлення майже дві з половиною сотні наймолодших хмельничан, понад дві третини з них — пільгових категорій, які відпочивають за кошт міської громади.

Загалом понад 4500 дітей із Хмельницької міської громади планують оздоровити упродовж цьогорічного літа. Їх відпочинку, на переконання міського голови Олександра Симчишина, треба приділяти особливу увагу, бо діти живуть в умовах постійного стресу. До того ж аномальна цьогорічна спека переконала, що найкращий відпочинок здатна дати лише цілюща природа, розлогі площі соснового лісу. Це — село Головчинці, яке стало оздоровчим центром активного відпочинку дітей.

Цього року до початку літнього сезону в “Чайці” капітально відремонтували приміщення, тож діти відпочивають у комфортних умовах, з сучасними санвузлами, світлими кімнатами, новими меблями. “Протягом літа оздоровимо 300 дітей на платній основі та 660 — за кошти бюджету, це діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників бойових дій, загиблих Героїв, ВПО, з інвалідністю”, — зазначав Олександр Симчишин напередодні старту літнього оздоровлення.

Про будні в “Чайці”, меню в їдальні, різноманітні спортивні, культурні, оздоровчі заходи щодня інформує на Фейсбук-сторінці адміністраторка сайту Людмила Худецька. І хоча для вихователів та педагогів організація літнього відпочинку — річ звична, для кожної дитини табірні дні незабутні, адже наповнені змістовними заходами, спілкуванням з новими друзями та природою.

Що ж встигли за перший тиждень третьої табірної зміни юні “чайченята”? Щасливі обличчя на фото та відео розказують якнайправдивіше. Ось діти на гуртку “Дизайко” створювали листівки для наших захисників; відбувся конкурс “Покажи пісню” з умовою показати рухами слова пісні. Майстер-клас з оздоблення печива провели працівники ДНЗ “Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг”. А який табір без танцювальних вечорів, турнірів з футболу, змагань із дартсу? А гумористично-розважальний квест “Веселі сімейки” з оригінальними маршрутами та схованками скарбів? Літо в розпалі, попереду в таборі ще багато цікавого спілкування та розваг.

Тетяна Руса

Back to top button