У Хмельницькому відмовляться від капітальних ремонтів доріг

На початку 2022 року Хмельницька міськрада затвердила титульні списки, за якими на капітальні та поточні ремонти доріг було передбачено   138 366 000 гривень. Визначені були й конкретні і  об’єкти , і  ділянки. У зв’язку з повномасштабною  війною,  яку розв’язала росія, виконання запланованих робіт вулично-дорожної мережі міста та сіл тергромадидоведеться відкласти.  Про це повідомив заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури  Василь Новачок.

За словами посадовця,  комунальники усуватимуть  недоліки  лише на аварійних ділянках, щоб позбутися ям та вибоїн, які утворилися  після зими. Об’єкти  визначили на початку квітня  після проведення планового обстеження  доріг   і одразу  приступили  до роботи. Зараз чотири  бригади комунальників   працюють у різних мікрорайонах  міста, зокрема  на перехресті вулиць Красовського та Трудової,  на Гайовій,  Болбочана та  на Профспілковій.  Минулого тижня  працювали на Балахівській та на окремих ділянках  Західно-окружної.

Наступні у списку на проведення протиаварійних  робіт в  –   Молодіжна, Інститутська та Кам’янецька. Далі таким методом ремонтуватимуть у місті  всі аварійні ділянки доріг.

До кінця квітня на проведення  такого поточного ремонту комунальники планують  витратити 2 мільйони гривень. За словами Василя Новачка, кошти на це виділені,  але  ні парки, ні сквери, ні велодоріжки, ні прибудинкові –  все те,    що  було в планах  до 24 лютого,  не головне, головне – перемога.

 Євген Ковтун

Back to top button